Srđan Milić (©Starsport)
Srđan Milić (©Starsport)

Dramatična završnica derbija na Slanoj bari: Voša slomila otpor Metaloplastike u finišu i vratila se na čelo tabele

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.12.22. | 20:31

Izabranici Borisa Rojevića nadigrali Šapčane i kao lideri završavaju ovu kalendarsku godinu – 28:27

Rukometaši Vojvodine ovu kalendarsku godinu završiće kao lideri na tabeli domaće ARKUS lige. Izabranici Borisa Rojevića večeras su u derbiju kola na svom terenu nadigrali Metaloplastiku, u direktnom okršaju za prvo mesto na tabeli pred odlazak na pauzu – 28:27 (14:12).

Izuzetno dramatično bilo je u poslednjih pet minuta susreta. Metaloplastika je imala dva gola prednosti, ali je Vojvodina demonstrirala u tim momentima šampionski mentalitet i uspela da trijumfuje, čime su Lale obezbedile lidersku poziciju pred odlazak na zimsku pauzu.

Izabrane vesti

Najefikasniji u timu Lala bio je Marko Vasić, koji je postigao sedam pogodaka iz isto toliko udaraca, a pratili su ga Miloš Grozdanić sa pet i Milan Milić sa četiri gola, od kojih je jedan bio i pobedonosni. Velike zasluge za pobedu idu i golmanu Novosađana Franu Lučinu, koji je zabeležio devet intervencija, a od toga je spasio svoju mrežu u poslednjem napadu Šapčana i sačuvao svom timu ceo plen.

U ekipi Metaloplastike sjajan je bio Marko Srdanović sa devet golova iz devet udaraca, a jedan gol manje postigao je Tunišanin Mohamed Aziz Aidi. Golman i kapiten ekipe Darko Arsić zabeležio je jedanaest intervencija.

Od samog starta meča viđena je veoma velika borba. Obe ekipe ušle su izuzetno snažno i motivisano u meč i opravdale epitet derbija ovog kola. Veći deo publike u prvih petanaestak minuta istovremeno je na telefonima pratio i dramatičnu završnicu finala Mundijala. Igralo se dugo gol za gol na Slanoj bari, ali prvi su značajniju razliku napravili gosti iz Šapca, kada su oko 20. minuta igre vezali tri gola i odlepili se na plus tri – 12:9.

Raspoložen je u redovima Metaloplastike bio Tunišanin Mohamed Aziz Aidi, koji je u prvom delu postigao pet golova. Sa levog krila dobar je bio Srdanović, a veoma dobre intervencije beležio je golman i kapiten Šapčana Darko Arsić, koji je skinuo i dva zicera Puhovskom. Ipak, Lale su se posle tajm-auta Borisa Rojevića trgle i dodale gas pet minuta pre kraja prvog dela. Do kraja prvih 30 minuta, Novosađani nisu primili više nijedan gol. Sjajan je bio i golman Fran Lučin, a mrežu Metalopastike pogađali su Grozdanić, Vasić, Kurteš i Tomić za sjajnu seriju 5:0 i prednost Voše 14:12 na kraju prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu nastavilo se u sličnom ritmu. Uzavrele su strasti na terenu u 38. minutu, kada je pivotmen Vojvodine Luka Rogan zaradio crveni karton, nakon što je laktom udario Srdanovića. Voša je u petnaestak minuta nastavka uglavnom čuvala prednost od dva gola iz prvog poluvremena, a pogađali su Grozdanić i danas nepogrešivi Vasić. S druge strane, Šapčani su držali priključak preko sjajnih Srdanovića i Mohameda Aziza, pa Metalopalastika nije dozvolila domaćem timu da se značajnije odlepi.

A onda su Šapčani u 48. minutu uspeli da prvi put u ovom periodu izjednače, a potom nakon kontre i preokrenu – 22:21. To je najavilo izuzetno dramtičnu završnicu u preostalih desetak minuta susreta. Jurila je četa Borisa Rojevića uglavnom zaostatak od jednog gola u tim trenucima i golovi su padali na obe strane, u skoro svakom napadu.

Pet minuta pre kraja imala je Metaloplastika prednost od dva gola razlike. Ipak, Vojvodina je uspela da veže dva pogotka i izjednači preko Puhovksog. Usledila je velika drama u poslednja tri minuta meča. Probio je najpre mrežu gostiju Milić za vođstvo, a onda je u narednom napadu odličan pokušaj Brajovića zaustavio Lučin, za overu velikog trijumf Vojvodine i povratak na čelo tabele.

SUPERLIGA, 13. KOLO

Petak

Radnički Kragujevac - Šamot 37:20 (19:8)

Subota

Proleter - Topličanin 35:22 (16:8)

Obilić - Crvena zvezda 25:31 (13:18)

Kikinda - Dubočica 24:29 (9:16)

Jugović - Rudar Kostolac 29:23 (15:13)

Dinamo Pančevo - Partizan 30:25 (16:13)

Nedelja

Vojvodina - Metaloplastika 28:27 (14:12)



tagovi

RK VojvodinaMetaloplastikaARKUS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara